Home Design Website ~ Imterrupt

S House Modern Residence 2 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home

Architecture, S House Modern Residence 2 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home: S-Shaped Family Residence Flanked by Gardens in New Zealand

Glamuzina Paterson Architects have completed a modern residence in Mount Eden, Auckland, New Zealand. Entitled S House, the building separates the site into two gardens, not taking into account the conventional diagram of the front and back yard. Perfectly integrated in a green setting, the project offers good views from every room. According to the architects, “S House differs from the standard villa with a compact form and central circulation, with the elongated plan allowing for an extensive surface connection with the landscape.
The activities of the house take place across a singular spine corridor which expands and contracts spatially as the house mediates the site, creating the contradictory east native garden and the west exotic sculpted garden. The complementary gardens are connected by the children’s play area and bedrooms opening up to the two gardens”. The interiors of this large home- especially built for a family of five– inspire both elegance and opulence.Have a look!

, S House Modern Residence 15 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 1 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 13 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 7 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 9 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 12 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 6 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 11 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 5 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 3 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 10 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 14 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 4 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 8 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail, S House Modern Residence 2 S Shaped Family Residence Flanked By Gardens In New Zealand Architecture Modern Family Home:  Thumbnail

Energy during the construction process was saved by using FSC-certified glulam timber instead of steel to create the building’s distinctive wavy roof, while the store’s external walls use hemclad, a highly innovative insulator made from hemp, which, like all plants, absorbs CO2 from the atmosphere as it grows. An 80,000 litre water tank below ground provides water for the store’s toilets and waters the site’s green wall’, which provides natural insulation, acts as an all-natural pollution filter near the car park, and helps to encourage biodiversity. The result is a building that uses a fraction of the energy of structures of a similar size, and is still very popular with local shoppers.

Value for money is not, and never was, the same as being cheap. Value for money means making the most of whatever budget is available. A good example of this is Hayes Primary School in London, by Hayhurst and Co. Having to contend with a tightly controlled 3 million local authority budget, they worked with the existing structure of the primary school to give it a much needed update. A striking polished stainless steel brise-soleil facade installed at the school’s entrance, gives the school’s many different buildings a sense of identity, while new classrooms have been created in a range of shapes and sizes, and are often flooded with natural light

Poke the Related Posts

Holiday Teasing: Impressive Villa Baie on the French Riviera

Holiday Teasing: Impressive Villa Baie on the French Riviera

Contemporary Architecture Based on Overlapping Rectangles: El Secreto House

Contemporary Architecture Based on Overlapping Rectangles: El Secreto House

Clean-Lined Contemporary Home in Guadalajara, Mexico

Clean-Lined Contemporary Home in Guadalajara, Mexico

Private College Designed by OVAL in the Exciting City of Porto

Private College Designed by OVAL in the Exciting City of Porto

Magnificent Retreat Exhibiting an Alluring Traditional Design in Saint Lucia
Magnificent Retreat Exhibiting an Alluring Traditional Design in Saint Lucia

Clean-Lined Residence with Swimming Pool in Wemmel, Belgium
Clean-Lined Residence with Swimming Pool in Wemmel, Belgium

90/100 by 141348 users

Popular Posts are Ready to Poke

Contemporary Architecture Based on Overlapping Rectangles: El Secreto House

Contemporary Architecture Based on Overlapping Rectangles: El Secreto House

Clean-Lined Residence with Swimming Pool in Wemmel, Belgium

Clean-Lined Residence with Swimming Pool in Wemmel, Belgium

Revitalized 1920s Residence: Folded Corten House

Revitalized 1920s Residence: Folded Corten House

Overlooking the Atlantic Ocean: Breathtaking Beach House by Aamodt Plumb Architects

Overlooking the Atlantic Ocean: Breathtaking Beach House by Aamodt Plumb Architects

Daring Geometry: Black And White House in Kent Sliced Up Into Irregular Shapes
Daring Geometry: Black And White House in Kent Sliced Up Into Irregular Shapes

Provocative Modern Architecture Approach for Bathroom Showroom in India
Provocative Modern Architecture Approach for Bathroom Showroom in India

About Us

© 2005-2018 Imterrupt. Reproduction without explicit permission is prohibited. All Rights Reserved. Theme by EBERZA,INC